vermakelijk startsein raalter dorpsdichter

In het Kulturhus in Raalte is dinsdag een officiële start gemaakt met de verkiezing van een dorpsdichter voor de gemeente Raalte. Tijdens een vol cultureel programma werd onder andere het door Karel Hobert ontworpen logo door wethouder Roger de Groot onthuld. Jos Paardekooper, stadsdichter van Deventer, gaf de aanwezigen in de stampvolle filmzaal uitgebreid uitleg en verslag van zijn werkzaamheden.

Niet alleen Jos Paardekooper kreeg dinsdagavond de handen op elkaar. Sander Commandeur en Nina de Croix betraden voor zijn optreden namelijk al het podium voor hun voorstelling Verlaten van Sonnevanck, waarin onder andere werk van Harry Mulisch, Ingmar Bergman, Remco Campert en Robert Long in verwerkt zit. Ook Rop Janze, dichtkunstenaar en cabaretier, vermaakte het publiek zichtbaar. Benne Solinger legde alles vast op foto.

Een dorpsdichter kan een verrijking zijn voor Raalte. Hij of zij roept vragen op en doet suggesties hoe het beter kan. De dorpsdichter fungeert als intermediair, geeft aan wat er speelt en waar anderen dan weer iets mee kunnen doen. Hoewel is gekozen voor de benaming dorpsdichter, is het nadrukkelijk de bedoeling dat de dichter over en voor de hele gemeente Raalte werkt. De termijn om mee te doen sluit op 4 januari 2009. Hoe je je verkiesbaar stelt lees je op de website van de bibliotheek Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.