tweede fase centrumplan officieel van start

Met het verwijderen van de eerste straatklinkers heeft wethouder Yayeri Blijdenstein woensdagochtend symbolisch een start met de eerste werkzaamheden rondom de uitvoering van tweede fase van het centrumplan Raalte gemaakt. Dit is het gebied rond de Nieuwe Markt. De gemeente past in dit gebied de openbare ruimte aan en er worden door de de firma Tutert en Loohuis Bouwgroep twaalf appartementen en 480 vierkante meter winkelruimte gerealiseerd.

De herontwikkeling van het gebied rond de Nieuwe Markt is woensdag gestart met het opbreken van de straat. Met de feestdagen in het vooruitzicht had de gemeente liever op een ander tijdstip willen beginnen, maar door het lange proces om de ontwikkeling in het centrumplan van de grond te krijgen was het niet mogelijk de start door te schuiven naar begin 2009. Daarbij komt ook kijken dat er overeenkomsten tussen de (markt)partijen zijn gesloten.

Tijdens de opbreking van de straat is de Nieuwe Markt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Om de winkels toch bereikbaar te houden worden er voor het winkelende publiek loopplaten neergelegd. Om ervoor te zorgen dat de winkels weer goed bereikbaar zijn nadat de riolering is vervangen en de kabels en leidingen zijn verlegd, wordt er een noodbestrating aangelegd. Dat moet ruim voor Kerst gebeurd zijn.

Begin 2009 begint Loohuis Bouwgroep met de bouw van het project. Volgens de planning worden de winkels en de appartementen voor de feestdagen van 2009 opgeleverd. Als de bouw overeenkomstig de planning verloopt wordt er eind 2009 een begin gemaakt met de definitieve inrichting van de Nieuwe Markt. Deze wordt ingericht als een zeven meter brede voetgangerszone zoals het eerste deel van het winkelcentrum; een rode klinkerverharding in het midden van de straat en Chinees graniet aan de zijkanten.

Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond krijgt de Nieuwe Markt ook de status van voetgangersgebied. De looproute in het centrumgebied van Raalte, bekend staande onder het zogenoemde ‘achtje’, wordt dan tot stand gebracht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.