twee miljoen extra voor platteland overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben deze week zeven subsidiebeschikkingen afgegeven met een totaalbedrag van twee miljoen euro. Met deze extra subsidie wordt in totaal ruim 3,3 miljoen euro geïnvesteerd in het platteland van Overijssel. Eén van deze investeringen heeft als voornaamste doel de kwaliteit van de landgoederen te versterken.

Het Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) kreeg woensdag uit handen van gedeputeerde Piet Jansen een troffel en een paar werkhandschoenen, zodat ze direct aan de slag kan met dit project. Daarbij ontvingen ze ook alvast een cheque van ruim één miljoen euro, bestemd voor het uitvoeren van diverse restauratie- en herstelprojecten op vijftien landgoederen in Overijssel.

“Landgoederen zijn van groot belang voor de kwaliteit van Overijssel. Dankzij de inspanning van OPG kunnen projectvoorstellen uit landgoedversterkingsplannen uitgevoerd worden”, aldus Piet Jansen. “Realisatie van landschappelijke kwaliteit is belangrijk en daarom krijgen initiatieven hiervoor volop steun.” De subsidies worden verstrekt in het kader van versterking van de economische en sociale vitaliteit van het platteland in combinatie met het Europese LandbouwFonds voor PlattelandsOntwikkeling.

Zes andere projecten worden uitgevoerd in het kader van de LEADER-as uit het Europese Plattelands Ontwikkelings Programma. Bij dit soort projecten is de betrokkenheid van gemeenten, inwoners, stichtingen en ondernemingen groot. De wandelroutes in de kern Okkenbroek en omstreken worden vanuit LEADER aangekleed met onder andere vier tijdelijke kunstwerken. Verder staat het multifunctioneler maken van het bestaande buurthuis in Elshof, door uitbreiding van het gebouw met een verdieping, op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.