Home / archiefcentraal / the art company ook even aan grotestraat

the art company ook even aan grotestraat

Dorie Haarman ‘The Art Company’ heeft de gehele maand november de beschikking over het pand aan de Grotestraat in Raalte, waar vroeger Bloemenhuis Wispels was gevestigd. De extra ruimte wordt gebruikt voor een expositie van schilderijen van de kunstenares Loes Sei en keramiek van Netty Jetten.

“Hierbij willen we voortborduren op de vele positieve reacties die we gehad hebben tijdens de Stöppelhaene toen we in dit pand ook een expositie hielden in combinatie met onze eigen galerie”, vertelt Dorie Haarman.

Het grootste deel van de expositieruimte aan de Grotestraat wordt in beslag genomen door werken van Loes Sei. Deze kunstenares uit Eindhoven maakt licht impressionistische schilderijen, waarbij een figuratieve voorstelling als belangrijkste basis dient. Zij is vooral gespecialiseerd in het weergeven van sfeer en in creatief kleurgebruik. “Loes is momenteel een zeer veelgevraagd kunstenares”, vult Dorie aan. Daarnaast is er werk van de keramiste Netty Jetten. Zij maakt onder meer handgevormde beelden en panelen van hout, die zij beschildert met acrylverf en combineert met keramische objecten.

De expositie is van dinsdag tot en met zaterdag geopend tijdens de openingstijden van de winkel van Dorie Haarman, Nieuwe Markt 10. Vrijdags en zaterdags ingang aan de Grotestraat. Ook op de zondagen 16 en 30 november van 13.00 tot 17.00 uur.

Gelijktijdig kun je ook de collectie van Dorie Haarman bekijken. Schilderijen van binnen- en buitenlandse kunstenaars, keramiek en bijzondere glasobjecten uit Zweden, Tsjechië, Slovenië en Polen. Daarnaast beschikt ze over een goed geoutilleerd inlijstatelier met een grote keuze aan lijsten passepartouts en vele soorten glas. Ook voor de amateurkunstenaars heeft zij een ruime keuze aan kunstenaarsbenodigdheden.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.