stom en herrie mikken op grote carnavalshit

Stom & Herrie presenteren op vrijdag 7 november hun nieuwe single ‘Als ik toch eens’. Het liedje handelt over dierziektes als blauwtong, vogelgriep en BSE, maar dan bezongen vanuit het oogpunt van het dier, dat eigenlijk niet begrijpt waar al die rare mensen zich druk over maken. Het is een feestelijk liedje en Jan te Riele en Tom Hoogland hopen er een grote (carnavals)hit mee te scoren.

De single gaat op 7 november in première tijdens een nieuwe playbackshow in Den Nul. Ergens tussen 21.00 en 21.30 uur zal burgemeester Ton Strien het eerste exemplaar van de single in ontvangst nemen. Strien moest wel even diep nadenken, toen hij hiervoor gevraagd werd, maar toen bleek dat geen boer aanstoot zal kunnen nemen aan de tekst van het nummer, zegde hij alsnog toe. De single gaat naar diverse lokale en regionale radiostations. Ook RTV Oost is al warm gemaakt. De twee hopen binnenkort bevestiging te krijgen van een optreden in de Regiotap.

“Toen we nog in Lös Hekwerk zaten, hadden we een grote hit met ‘Goed te passe’”, vertellen Jan en Tom. “Toen die groep er in 2006 mee ophield, besloten wij om samen verder te gaan als Stom & Herrie. En als Lös Hekwerk zo’n hit kan scoren, dan kunnen wij dat ook!” Al brainstormend kwamen de twee uit op het onderwerp van de dierziektes. “Wij hebben ervoor gekozen om de tekst vanuit het oogpunt van het dier te schrijven. Zo konden we er nog een grappige insteek aan geven. Ja, als je het doet vanuit het oogpunt van een boer wordt het meteen heel ernstig.”

Het gaat goed met Stom & Herrie. Het duo uit Den Nul heeft inmiddels al vele zaaltjes en kroegen in heel Nederland van de binnenkant gezien. Ze voeren sketches op, doen aan improvisatie en zingen liedjes. Alles met een vette knipoog. “Improviserend zijn we op ons best”, stelt Jan. “Dan kunnen we onze teksten niet vergeten… Maar het is ons te doen om het plezier. We hebben altijd ‘machtig völle schik’ met elkaar. Naar de theaters willen we niet. Nee, dat vinden we veel te hoogdrempelig. We willen naar de mensen toe! Laat ons maar ‘aanknooien’ in de dorpszaaltjes!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.