spelzaal kunstgras op sportpark heidepark

Grote ambities bij sportend Lemelerveld. De voetbalvereniging wil een kunstgrasveld, Stichting Sportbelangen gaat voor een nieuwe spelzaal op het terrein van Sportpark Heidepark, dus naast de al bestaande sporthal. En dankzij de vrijgekomen gemeentelijke WAVIN-gelden is een groot deel van het budget al beschikbaar. De Kerngroep Sportpark Heidepark is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek. Als alles opschiet kan het kunstgrasveld al medio 2009 worden aangelegd, de bouw van de sportzaal kan misschien al in 2010 van start gaan. De totale kosten zijn geraamd op 2,2 miljoen euro.

De kerngroep bestaat uit vertegenwoordigers van VV Lemelerveld, Stichting Sportbelangen en de gemeente Dalfsen. “Met betrekking tot Sportpark Heidepark bestaan er al jaren grote wensen”, vertellen Herman Kleine Koerkamp, Jos Wilms en Marcel Reimink namens de kerngroep. De eerste heeft overigens zitting in de kerngroep namens VV Lemelerveld, de laatste twee zitten er namens Stichting Sportbelangen.

Herman gaat verder: “De voetbalvereniging groeit maar door. Momenteel hebben we 650 leden. We beschikken over drie voetbalvelden en een kleine oefenhoek. Dat is gewoon niet voldoende. Met name op de zaterdag, als er hier wedstrijden gespeeld worden, komen we ruimte tekort. Een kunstgrasveld kun je altijd gebruiken en zou dus heel handig zijn. Het komt in de plaats voor één van de bestaande grasvelden. Bovendien voorzien de huidige plannen ook in een vergroting van de oefenhoek. Als we nog verder groeien, bestaat er overigens de mogelijkheid om een extra voetbalveld aan te leggen, maar zover is het nog niet.”

Stichting Sportbelangen beheert de huidige sporthal op het Sportpark Heidepark. De zaal wordt gebruikt door de plaatselijke volleybal- en handbalverenigingen, de voetbalvereniging en door scholen en bedrijven. “Lemelerveld beschikt naast onze sporthal ook over de gemeentelijke gymzaal aan de Prinses Margrietstraat”, vertellen Wilms en Reimink. “Die wordt gebruikt door scholen en de gymvereniging. De gymzaal is echter al grotendeels verouderd. De gemeente heeft bovendien plannen voor die locatie. De gymzaal kunnen we op het sportpark uitbreiden tot een spelzaal, dat houdt een verdubbeling in van het vloeroppervlak. Die nieuwe zaal hebben we op de locatie van het huidige handbalveld gepland. Waar het handbalveld dan naar toe moet, dat zijn we nu aan het onderzoeken.”

De definitieve plannen worden eind dit jaar gepresenteerd. En dat terwijl de kerngroep dan pas een jaar bestaat. “De vaart zit er goed in”, stellen Kleine Koerkamp, Wilms en Reimink. “De beschikbaarheid van de WAVIN-gelden maakt het allemaal wat gemakkelijker. En we zitten maar met enkele partijen om tafel, de gemeente, de Stichting Sportbelangen en VV Lemelerveld. De neuzen staan allemaal dezelfde kant op. Dan kun je ook vaart maken.”

De nieuwe spelzaal moet ook huisvesting bieden aan diverse nieuwe activiteiten, zoals bijvoorbeeld buitenschoolse opvang. “We zetten in op een multifunctioneel sportpark”, stellen Kleine Koerkamp, Wilms en Reimink. “De gemeente Dalfsen heeft als uitgangspunt dat de stichting de eigenaar wordt van de spelzaal en dus ook het beheer op zich neemt. Wij als stichting kunnen die zaal met zelfwerkzaamheid veel goedkoper onderhouden en beheren. Alle partijen blij dus! Het moet een kwaliteitsimpuls leveren aan de sport in Lemelerveld!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.