Home / archiefcentraal / sp roept heeten mijden hier niet rijden

sp roept heeten mijden hier niet rijden

Hoewel de gemeente Deventer heeft besloten om de zand- en slibtransporten naar de Linderveldplas in Lettele voorlopig af te blazen, wordt er in Heeten flink actie gevoerd. De SP-afdeling Raalte heeft woensdag in het dorp raamaffiches uitgedeeld die gericht zijn tegen de zware transporten door de dorpskern. Deventer heeft de transporten op basis van risico’s voor het milieu afgeblazen, daarnaast is er nog altijd onrust over de te volgen routes.

‘Heeten mijden, hier niet rijden’ is de pakkende tekst waarmee de SP actie voert. Heeten dreigt namelijk slachtoffer te worden van een beslissing van de gemeente Deventer, dat de gemeente Raalte opzadelt met zware zand- en slibtransporten door de onlangs vernieuwde dorpskern. Ruim vijftig transporten per dag, voor een periode van zeven jaar, zijn er gepland voor het dorp. In Heeten is men daarmee terug bij af, terug bij de situatie van voor de rondweg. “Dat hebben de inwoners van Heeten niet verdiend”, stelt de SP.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.