sp essent moet overwinst teruggeven

Raalte gaat Essent vragen overwinsten die de energieleverancier maakt op de tarieven voor kleinverbruikers terug te geven aan die kleinverbruikers of om er duurzame energie van te produceren. De Raalter gemeenteraad nam donderdag een voorstel daarover van de SP aan.

Essent maakt meer dan gemiddelde winst op energieverkoop aan kleinverbruikers. Raalte is aandeelhouder van Essent en kan daarom dus veel meer doen dan alleen maar iets vinden van die gemaakte overwinsten. Op een aandeelhoudersvergadering kan de gemeente ook voorstellen anders om te gaan met die winsten. De Socialistische Partij heeft donderdag voor elkaar gekregen dat dat ook gaat gebeuren.

De overwinsten teruggeven, of inzetten voor intensivering van duurzame energie en energiebesparing. Daar moeten de aandeelhouders van Essent het bedrijf toe proberen te verleiden. De SP weet ook dat Raalte niet zo veel indruk zal maken op zo’n aandeelhoudersvergadering. Daarom is besloten dit punt via de vereniging van gemeentelijke aandeelhouders (VEGANN) op de eerstvolgende vergadering in te brengen. Ook gaat Raalte andere aandeelhouders vragen dit standpunt in te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.