smeekens mag direct aan de bak tegen kato

De tegenstanders van Jan Smeekens zijn vanmiddag zeker niet kinderachtig tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De tweevoudig regerend Nederlands schaatskampioen op de 500 meter treedt vrijdagmiddag in Berlijn aan tegen een voormalig wereldkampioen op die afstand, de Japanner Joji Kato. Smeekens en Kato rijden in de achtste rit tegen elkaar, waarbij de Raaltenaar met rode band start, in de buitenbocht dus.

Smeekens plaatste zich vorige week vrijdag samen met Simon Kuipers, Mark Tuitert, Stefan Groothuis en Beon Nijenhuis voor de Essent ISU World Cup Berlin. Alle Nederlanders komen vandaag uit in de A-divisie. De B-divisie is vrijdagochtend al verreden en werd gewonnen door de Chinees Zhonggi Zhang in een tijd van 35,54. Jan Smeekens werd vrijdag nationaal kampioen in een tijd van 35,25, zijn persoonlijk record staat op 34,70.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.