sinterklaas warm welkom geheten in salland

En daar is ie weer. Sinterklaas heeft het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in Salland zijn entree gemaakt. Zaterdag was de Sint, meteen na zijn nationale entree, te gast in Raalte, Heino en Lierderholthuis. Zondag deed Sinterklaas Luttenberg, Heeten, Lemelerveld en Mariënheem aan.

In Raalte was het weer een drukte van belang voor Hotel de Zwaan. Honderden kinderen en hun ouders hadden zich daar verzameld om de Sint een warm welkom te geven. Ze werden er opgewarmd door een aantal Muziekpieten. Na zijn entree, werd de Sint verwelkomd door wethouder Haarman. Daarnaast kwamen er ook nog enkele piraten langs. Na het welkom, maakte de Sint een rondtocht door het dorp om de kinderen tenslotte vanaf het balkon van De Zwaan toe te zwaaien.

Zoals eerder al aangekondigd op de site, maakte de Sint een spectaculaire entree in Heino. Een brandmelding bij de Boni leek het hele kinderfeest te verstieren, maar opeens bleek de Sint in één van de in allerijl toegesnelde brandweerauto’s te zitten. Die brand? Een Zwarte Piet die een ‘foutje’ had gemaakt bij het pepernoten bakken. In Lierderholthuis maakte de Sint vervolgens zijn entree in een heuse koets.

Een dag later waren Luttenberg, Mariënheem, Lemelerveld en Heeten aan de beurt. Na de intocht in Luttenberg volgde een leuk kinderfeestje in Elckerlyc. In Mariënheem maakte de Sint zijn entree in een motorzijspan. Aansluitend was er een feest in De Schalm. In Heeten werd de Sint opgewacht door de plaatselijke fanfare St. Caecilia om vervolgens in een koets door het dorp te worden gereden. Hier overigens nog een filmpje over hoe je het beste je verlanglijstje niet kunt schrijven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.