Home / archiefcentraal / sinterklaas op nieuwe schimmel naar raalte

sinterklaas op nieuwe schimmel naar raalte

‘Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam’. Zover is het nog niet helemaal, maar de kinderharten kloppen in deze periode al wel wat harder, want het duurt niet heel lang voor Sinterklaas weer in het land is. Net als vorige jaren zal de goedheiligman ook in Raalte komen en wel op zaterdag 15 november. De ontvangst is om 14.00 uur op het zogenaamde Sint Nicolaasplein voor Hotel Restaurant De Zwaan.

De kinderen worden al vanaf 13.30 uur vermaakt met een spannend spel en uiteraard worden samen met de muziekpieten ook allerlei sinterklaasliedjes gezongen. Voor de kinderen is een speciale plek gereserveerd, zodat ze het allemaal goed kunnen zien en horen. De volwassenen staan deze middag op de achtergrond. Er zijn herkenningspunten, zodat ouders afspraken kunnen maken om de kinderen daar na afloop van de intocht weer te treffen.

Die intocht is dit jaar trouwens extra speciaal, want de Sint zal voor het eerst zijn intrede maken op zijn nieuwe schimmel. Zijn vorige schimmel Amerigo geniet in de Spaanse weide van een welverdiend pensioen. Na de ontvangst bij De Zwaan maken Sinterklaas en zijn gevolg een rijtoer door het centrum om vervolgens op het balkon bij De Zwaan afscheid te nemen van de kinderen uit Raalte. Na deze drukke en vermoeiende middag trekt de Sint zich terug in zijn tijdelijke huis aan De Waag in de voormalige Mitra-winkel.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.