sinterklaas ietwat verlaat in broekland

De kinderen in Broekland hebben zaterdagmiddag lang moeten wachten op Sinterklaas. De Sint was namelijk ietwat verlaat. Gelukkig stuurde hij wel alvast een paar Pieten naar Broekland om de kinderen te vermaken.

De Zwarte Pieten deden dat vooral met het zingen van liedjes. Uiteraard samen met de kinderen. En tijdens dat zingen kwam tot grote verbazing van iedereen de Sint opeens van de andere kant. Maar desondanks werd hij vriendelijk verwelkomd door Jaap de Haan, die meteen vroeg waarom de Sint zo laat was. “De Wegwijspiet kon de weg niet meer vinden”, vertelde hij. Ook reed Sinterklaas niet op zijn beroemde witte paard Amerigo, maar op een bruin paard dat door Jaap meteen tot lease-paard werd omgedoopt.

Na het welkomstwoord maakte Sinterklaas samen met de kinderen en ouders zijn jaarlijkse ronde door Broekland. Niet alleen Sinterklaas was blij om het Broeklandse volk weer te zien, ook de Pieten waren enthousiast. Met hun kunstjes wisten ze iedereen weer te verbazen. En natuurlijk werd er aan het eind ook weer vuur gespuwd.

Na het rondje Broekland stonden de eerste kinderen alweer ongeduldig te wachten voor het Kulturshus, want daar konden de kinderen Sinterklaas nog even de hand schudden. Aan het eind van de middag gingen de kinderen blij naar huis, met natuurlijk een chocoladeletter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.