sinterklaas houdt open pakhuis in heino

Sinterklaas en zijn Pietermannen houden zaterdag 22 november van 13.00 uur tot en met 16.30 uur open huis in het pakhuis van Sinterklaas. De Sint roept alle kinderen op in de omgeving om de kleurplaten, die bij de Winkeliers in Heino op te halen zijn, samen met een verlanglijstje in te leveren.

In het mooie pakhuis worden de kinderen kostelijk geanimeerd door de hulpieten. Ze mogen het verlanglijstje samen met de Sint in de computer typen en daarnaast krijgen de kinderen inzicht hoe de hulppieten alle cadeaus inpakken. Natuurlijk worden er ook samen sinterklaas- en pietenliedjes gezongen. Om de middag op 22 november compleet te maken blaast de Muziekvereniging Ons Genoegen sinterklaasmuziek door het centrum van Heino.

Gelukkig merkt Sinterklaas momenteel nog erg weinig van de recessie, geeft hulppiet Jacques aan: “Ik kreeg de opdracht om een snelle brandweer wagen te huren en voor de intocht van komende zaterdag moest ik al zoeken naar een A-locatie om het pakhuis te huren.” Zo is Sinterklaas in Heino dus gevestigd in het pand aan de Munnikenhof, tussen Fleurissant en Marktzicht.

“Om het Pakhuis van buiten mooi te decoreren mocht ik ook de plaatselijke kunstenaar en schilder José Reuvekamp benaderen om de ramen te schilderen”, vervolgt Jacques. “Gelukkig werken we al jaren prettig samen met de Heinose Winkeliers Vereniging (HWV)”, grapt de hulppiet. “Want samen hebben we ons flink uitgesloofd om er zaterdag tijdens de intocht, maar ook een week later een waar spektakel van te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.