schuitema en gemeente maken afspraken

De gemeente Raalte en Schuitema hebben deze week een constructief gesprek gevoerd over het gebruik van de Overkampsweg door de vrachtwagenchauffeurs van Schuitema. Tijdens dit gesprek zijn twee belangrijke afspraken gemaakt.

Tijdens het gesprek heeft de directie van Schuitema aangegeven dat zij er bij haar vrachtwagenchauffeurs op aan dringt dat ze gebruik maken van de route over de Overkampsweg. En dat de chauffeurs niet via de Acacialaan en Westdorplaan rijden. Schuitema geeft aan dat dit voor de aanrijroute vanaf Deventer en Heeten geen probleem is. Maar omdat, vooral tijdens de avondspits vrachtwagens moeilijk vanaf de Overkampsweg de rotonde kunnen opdraaien, kan Schuitema niet garanderen dat de chauffeurs op dat moment gebruik maken van de Acacialaan. Dit gaat dan om een beperkt aantal vrachtwagens.

Daarnaast is afgesproken dat het afdelingshoofd Verkeer & Infra van de gemeente Raalte en de manager Expeditie van Schuitema volgende week meerijden met een vrachtwagen. Tijdens deze rit willen zij gezamenlijk vaststellen wat de werkelijke knelpunten zijn op deze route. De gemeente onderzoekt vervolgens of én hoe mogelijke knelpunten kunnen worden weggenomen. Wethouder Ben Haarman heeft inmiddels de vertegenwoordiger van de bewoners van de Acacialaan geïnformeerd over deze ontwikkelingen.

Een bekend knelpunt is de rotonde aan het einde van de Overkampsweg bij het caravancentrum. De capaciteit van deze rotonde is, vooral tijdens de avondspits, te klein. Dit in combinatie met drie te dicht op elkaar zittende aansluitingen. Er liggen plannen bij de provincie om de rotonde te upgraden. Het is alleen nog onduidelijk hoe en wanneer dat gaat gebeuren. De gemeente Raalte blijft het probleem van de rotonde onder de aandacht brengen van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.