rakker helpt tegen overlast van hondenpoep

In de sfeer van de feestdagen heeft wethouder Ben Haarman donderdagavond tijdens de raadsvergadering een opmerkelijk cadeau onthuld. In de verpakking zat het nieuwe symbool voor de campagne tegen hondenpoep. Zijn naam is Rakker en hij gaat de bewoners van de gemeente Raalte helpen om de overlast van hondenpoep drastisch te verminderen.

Het is bekend dat mensen regelmatig mopperen over hondenpoep. Elk jaar opnieuw staat hondenpoep hoog in de Nationale Ergernissen Top Tien. Echt verwonderlijk is dat niet. Het stinkt, het ziet er niet uit, het bederft een prettige wandeling en vermindert het plezier van lekker buitenspelen. Hondenpoep veroorzaakt overlast voor jong en oud.

De gemeente Raalte start daarom in het nieuwe jaar met een campagne. Het wordt een korte, krachtige campagne, die positief en humoristisch van toon is, maar die overlast van hondenpoep drastisch moet gaan verminderen. Rakker, de campagnehond, gaat de bewoners van de gemeente Raalte helpen om de hondenbezitters in de gemeente Raalte over te halen gewenst gedrag te vertonen én om ongewenst gedrag voor iedereen bespreekbaar te maken.

Het terugdringen van de overlast is niet alleen iets van de gemeente. “In de campagne gaan we bewust gebruik maken van de inzet van buurtbewoners, verenigingen en bedrijven. Buurtbewoners worden uitgenodigd hondenbezitters die in hun straat lopen aan te spreken. Zowel positief als corrigerend. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een ansichtkaart”, aldus Haarman.

Buurtbewoners kunnen op een speelse manier laten merken dat wel de hond welkom is, maar niet de hondendrollen. Ze kunnen ook actief straten of plekken aanmelden om extra aandacht voor het hondenpoepprobleem te vragen. Op deze plekken worden gedurende twee weken borden geplaatst. Op de borden vraagt Rakker aan hondenbezitters of zij hun hond willen helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.