rabobank drinkt de zuivel van de parabool

Sinds niet al te lange tijd is de ongezonde frisdrank uit de kantines van Rabobank Salland verdwenen. Tijdens de lunch genieten de bankmedewerkers nu van verse melk of karnemelk. Lekker en gezond, maar ook maatschappelijk verantwoord. De melk komt namelijk van de zuivelboerderij van de Parabool. Hier wordt op ambachtelijke wijze heerlijke boter, karnemelk en verse yoghurt gemaakt.

Dankzij Rabobank Salland heeft de zuivelboerderij er sinds kort dus een nieuwe activiteit bij, namelijk de levering van melk aan tien Sallandse banklocaties. “Onze cliënten vinden het super dat ze elke week naar de tien locaties van Rabobank Salland mogen”, aldus Albert de Boef, begeleider van de Parabool. “Ze waren meteen enthousiast en vinden het prachtig werk. Het is een welkome aanvulling op hun werk voor de zuivelboerderij. We hebben al kennis gemaakt met de verschillende locaties. De cliënten waren erg nieuwsgierig en genoten zichtbaar van de ontmoeting met andere mensen.”

Op maandag, woensdag en vrijdag rijdt de zuivelbus van de Parabool naar de diverse locaties van de Rabobank. Vier cliënten en hun begeleider vullen dan de koelkast met flessen magere melk en karnemelk. De lege flessen gaan retour en worden hergebruikt. Ook volle flessen van de vorige week gaan weer mee terug, zodat alles altijd vers blijft. De kwaliteit van de melk is prima, want ook de zuivelboerderij voldoet aan alle strenge eisen en normen op het gebied van veiligheid en hygiëne die gelden voor de bereiding van zuivelproducten.

Ook Annemiek Hiddink, teamleider Facilitaire Services Rabobank Salland, vindt het een erg waardevol initiatief om de Parabool te betrekken bij de catering. “We willen als Rabobank midden in de maatschappij staan, dichtbij en betrokken bij de mensen. Dat kunnen we prachtig in de praktijk brengen door de vele vrijwilligers en medewerkers van de Parabool te ondersteunen bij hun mooie werk.”

Uiteraard heeft Rabobank Salland de zuivelproducten van de Parabool bij de medewerkers gepromoot, onder andere via de interne nieuwsbrief. Annemiek: “Ik heb de indruk dat het prima ontvangen is en er wordt goed gebruik van gemaakt. Momenteel gaat het om bijna 120 liter melk per week, maar het zal me niet verbazen als dit de komende tijd meer gaat worden. De melk smaakt namelijk erg lekker en het is nog gezond ook.”

Wil je ook eens proeven hoe de melk van de Parabool smaakt? Dat kan! Je vindt de producten in de schappen van de Paraboolwinkels in Raalte, Broekland en Schalkhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.