prins erik ii aan het roer bij sokkestoppers

Basisschool De Dolfijn uit Heino rijgt dit jaar het ene hoogtepunt aan het andere. De school wist begin februari de felbegeerde hoofdprijs in de carnavalsoptocht in Raalte te grijpen en nu mag men ook nog eens de Prins Carnaval leveren. De Sökkestoppers gaan het carnavalsjaar 2008-2009 namelijk in met Prins Erik II (Erik Neulen) aan het roer. Ook adjudant Toon (van der Burg) komt uit de gelederen van carnavalsgroep De Dolfijn.

De onthulling van de nieuwe Prins der Sökkestoppers was het sluitstuk van een periode waarbij Heino in de greep leek van het spook. De prinswisselingscommissie had goed haar best gedaan om de spanning op te bouwen naar het moment dat afgelopen zaterdagavond de identiteit van de nieuwe prins onthuld mocht worden. Overal in het dorp waren metershoge spoken geplaatst. Op last van de gemeente Raalte moest één spook bij de rotonde worden verwijderd, maar dat mocht de pret niet drukken.

De prinsverkiezing was uiteraard het hoogtepunt van de avond en dat lokte vele nieuwsgierigen naar de vernieuwde residentie Oortwijn Heino. Het begin van de avond was het podium nog voor de drie dansgroepen van de Sökkestoppers: de jongste dansmariekes, de dansmariekes en de Showgirls. Vele nieuwe gezichten, maar de kwaliteit lag op een ouderwets hoog niveau. Nadat Prins Pascal I uitgeleide was gedaan door zijn vriendengroep werd het podium bezet door een aantal mannen met angstaanjagende maskers. Zij bewogen op de klanken van muziek en tussen de laserstralen van wat gerust een bijzondere lasershow mag worden genoemd. Uiteindelijk bleven er twee personen over en het bleek dus te gaan om Prins Erik II en adjudant Toon.

In de middag beleefde ook jeugdraad de Gaägies haar prinswisseling. Voordat het zover was, zorgde de traditionele playbackshow er voor dat de jeugdige gasten vermaakt werden. Na een spannende strijd riep de jury Marloe Schoorlemmer uit tot winnaar. Zij prolongeerde daarmee haar titel en verdiende opnieuw een optreden tijdens de gala-avond op 7 februari. Spannend was het ook bij de prinswisseling. Nadat Prins Mark I en adjudant Rik al stagedivend het podium hadden verlaten, werd bekend dat de Gaägies een prinses aan het bewind krijgen. Prinses Jet (Disselhorst) krijgt tijdens het carnavalsfeest versterking van adjudant Joy (van der Vegt).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.