prins bonk de enige regeert over iesselzotten

Prins Bonk de Enige zwaait het komende carnaval de scepter over carnavalsvereniging De Iesselzotten Olst. Prins Bonk de Enige is het alias van André Smit, ook de voorzitter van de vereniging. Oud prins Emiel (Feller) is zijn adjudant Bink. Zaterdagavond werd het tweetal aan ‘hun onderdanen’ gepresenteerd tijdens een gezellige avond in Sportcafé de Hooiberg.

Om iets over negen kwam Prins Gernhard (Jan Hutten) voor de laatste keer in deze hoedanigheid zijn opwachting maken in de residentie, vergezeld door zijn Adjudant Jeffrey, Hulp-adjudante Miriam én de Jeugdprins Donder met adjudant Luuk. Voor de laatste maal las hij zijn proclamatie voor en was het wachten op de dingen die zouden gaan gebeuren.

Eerst was het de beurt aan Jeugdprins Donder om af te zwaaien. Nadat de junioren en de senioren van de Iesselstars hun dans aan de aanwezigen hadden getoond, werd bekend gemaakt wie de bij de jeugd de nieuwe prins zou worden. Uit het niets verscheen de mooie Prinses Lisa (de Graaf) op de bühne. Ze wordt tijdens carnaval terzijde gestaan door haar adjudante Gabi.

Rond 23.00 uur verscheen de Raad van Elf voor 2009 ten tonele. Ook zij waren in afwachting van hun nieuwe leider. Groot was dan ook de verrassing dat voorzitter André Smit zich aandiende als Prins Bonk de Enige. In zijn eerste proclamatie veegde de nieuwbakken prins de vloer aan met het rookverbod, pleitte hij voor een nauwere samenwerking met de Weteringzotten uit Boskamp en riep hij de gemeente Olst-Wijhe op, om de sleuteloverdracht op de vrijdag voor het carnaval, bij toerbeurt te laten geschieden in Olst of Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.