prins andre de eerste regeert stoppelburcht

Als Prins André de Eerste zal André Maatman komend carnavalsseizoen regeren over de Stöppelburcht. Tijdens het drukke Katerspektakel zaterdagavond in het nieuwe onderkomen van CV de Stöppelkaters, zaal Zwakenberg, kwam de 49-jarige Maatman even voor elf uur ’s avonds uit de traditionele katerbak. ‘Van autoblik tot carnavalsterrein, De Domineeskamp ons Katerplein’ wordt zijn prinselijk motto.

Winnaar van de verkiezing van het beste carnavalslied, de Stöppelkraker van het Jaar, werd een jonge, debuterende groep. Aangezet door een weddenschap om een vat bier en geïnspireerd door het ouderlijk voorbeeld in onder meer het vroegere Lös Hekwerk bracht de groep 85 DB het swingende ‘Woar is de Lampe?’

De jury (Vera Aa, Joop van den Enk en Mirjam Groot Beumer) kon zowel het lied (met een echte Midden-Amerikaanse beat), de bijzondere kleding van de groep als het onderwerp, het verdwijnen van de Leeren Lampe, waarderen. De groep krijgt nu onder meer een optreden in de Regiotap van RTV Oost en zal tijdens het komende carnaval vaak en veel te horen en te zien zijn in de Stöppelburcht.

De nieuwe Prins, André Maatman is een geboren en getogen Raaltenaar, want geboren in de Enkstraat en sinds 1985 wonend aan de Brugstraat. De nieuwe Prins is getrouwd met José, die hij tijdens het carnaval van 1980 leerde kennen. José was toen lid van de dansgarde, bezette later het secretariaat van de optochtcommissie en is de laatste dertien jaar lid van ‘Eem Veurlangs’, de bekende loopgroep in de Grote Sallandse Carnavalsoptocht en deelnemer aan de verkiezing van ‘Stöppelkater-carnavalskraker van het jaar’. De twee kinderen, Martine van 19 en Ruben van 17 hebben nu nog een wat wisselende liefde voor carnaval, zo omschrijft de kersverse Prins.

De nieuwe vorst is buiten het carnaval HRM-adviseur bij de Belastingdienst regio Oost (Twente en de Gelderse Achterhoek). Hij is graag betrokken bij wat er in de gemeente en directe woonomgeving gebeurt en daarom lid van Gemeentebelangen (bestuur en steunfractie). Verder zingt hij in gemengd koor Ligatura in Raalte (waar zeker wat nieuwe mannen van harte welkom zijn) en het Jongenskoor Dalfsen. Maatman probeert met enige regelmaat een rondje hard te lopen langs het kanaal en is inmiddels een redelijk ervaren LAW-er, lange afstandswandelaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.