politie altijd maar waarschuwen werkt niet

Jan Bosch is recent aangenomen als ‘assistent teamchef handhaving en toezicht’ bij de Sallandse politie. Hij stuurde Salland Centraal een mail om zich even voor te stellen aan het publiek. Slimme zet, want zo komt hij op de site en in de krant en kent heel Salland hem. Jan is er niet eentje van altijd maar waarschuwen. Bekeuringen uitdelen werkt beter.

Jan Bosch: “In 1982 ben ik begonnen met de opleiding tot agent, waarna ik een jaar later startte als agent in Zwolle. Destijds waren enkele taken van mij onder andere motorrijder, pakwerker (honden), ME groepscommandant en teamrechercheur. In 2003 ben ik overgestapt naar een leidinggevende functie in Kampen, waar ik ruim vijf jaar binnen de opsporing een team aanstuurde bij het ophelderen van gepleegde misdrijven.”

“De werkzaamheden die ik in Salland ga verrichten hebben veel te maken met verkeer, jeugd, milieu, bijzondere wetten, toezicht, en begeleiding van studenten, dit alles naast de gewone waan van de dag. In de korte tijd dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik het werkgebied leren kennen als een prachtige omgeving met veel natuurschoon. Ik merk dat er een levendige bevolking is, gezien het grote aantal evenementen dat er jaarlijks gehouden worden. Graag wil ik daar de komende jaren aan meewerken.”

“Cijfermatig is de veiligheid in ons werkgebied behoorlijk goed te noemen. Als u net iets overkomen is dan voelt dat natuurlijk heel anders. Ik begrijp als geen ander dat je dit soort zaken altijd in perspectief moet zien. Mijn doel zal de komende jaren dan ook zijn uw veiligheid te vergroten. Daar hoort uiteraard ook handhaving bij, oftewel populair gezegd: bekeuringen uitdelen. Van alleen waarschuwen is wel gebleken dat dit niet afdoende werkt en onvoldoende bijdraagt aan veiligheid op de weg.”

“Wij, als politie, hebben niet de intentie om zomaar bonnen uit te delen. Het gaat ons om die veiligheid, waar dan ook, zoveel mogelijk te waarborgen en te garanderen voor de toekomst. Daarbij is zingeving het sleutelwoord. Als politie doe ik een beroep op u, vanwege het feit dat wij als politie het niet alleen kunnen. Het is dus van groot belang dat als u iets ziet wat niet door de beugel kan u dit ons meldt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.