politici moeten juist twee petten op hebben

Commentaar – “Toen tijdens de vergadering bleek dat het CDA omging naar de locatie aan de Raalterweg, sloot ook Gemeentebelangen zich daarbij aan, omwille van de eenheid.” Het is een treffende zin uit het verslag van de raadsvergadering waarin Olst-Wijhe besloot het nieuwe gemeentehuis op de meest verstandige locatie te bouwen: Aan de Raalterweg in Wijhe.

Nou, daar zijn we dan snel klaar mee. Het gemeentehuis op de goede locatie en verder maar weer? Toch maar niet. Want wat daar staat, is nou precies waarom mensen het niet zo op hebben met de politiek. Hoe zo gaat GB om nu CDA ook om gaat? Voor de eenheid in de raad? En wij altijd maar denken dat er op basis van inhoudelijke argumenten beslissingen genomen werden…

Of zou het zo zijn dat GB eigenlijk al om was, maar ja, ze hadden een keer iets anders gezegd en een politicus die van mening verandert, dat noemen we ‘draaikonten’ en daar kun je niet mee aan komen bij de kiezer. Denkt de politicus, want je kunt er juist heel goed mee aankomen. Veranderde inzichten, je standpunt durven toetsen en wijzigen. Dat is pas lef hebben. Met een ander partij meegaan, dat is pas ‘draaikonten’.

Zouden politici dat nou echt niet door hebben? Van de week was er in Raalte ook zoiets geks aan de hand. Heinose raadsleden zouden niet mee mogen stemmen in de Heinose scholenkeus op weg naar één grote locatie. Omdat ze betrokken waren vanwege een bestuursfunctie. De zotheid ten top. Het zou suggereren dat politici geen betrokkenheid bij de maatschappij mogen hebben. En wij altijd maar denken dat politici vertegenwoordigers van het volk zijn…

Zou het niet zo maar kunnen dat Van der Bruggen en Den Daas gekozen zijn om hun sociale betrokkenheid? Dat mensen hun stem aan hen toevertrouwde omdat ze in het bestuur van die basisscholen zitten?

Ten tijde van het al dan niet aankopen van het Franciscushofterrein door de gemeente Raalte was er ook zo’n geval. Een PvdA-raadslid stemde niet mee omdat ze er werkte. Dom, dom, dom. Heb je verstand van zaken, bemoei je je er niet mee. Ze was misschien juist wel gekozen omdat burgers wisten dat ze bij de Hof werkte. Je moet je er dus juist wél mee bemoeien.

Maar dat gaat in Olst-Wijhe straks allemaal helemaal goed komen in dat nieuwe gemeentehuis aan de Raalterweg.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.