pax kinderhulp zoekt nog gastgezinnen

De werkgroep IJssel-Vecht van Pax Kinderhulp biedt in juni 2009 weer gastvrijheid aan een veertigtal kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar uit Bosnië-Herzegovina. Tijdens hun verblijf in Nederland zullen zij twee aan twee worden ondergebracht bij gastgezinnen in de regio. De ervaring leert dat drie weken in een normaal gezinsleven met volop aandacht en warmte wonderen verricht en de kinderen zichtbaar doet opleven.

Om de gastgezinnen af en toe te ontlasten wordt tijdens de vakantie door de werkgroep een aantal activiteiten georganiseerd. Zij worden daarin bijgestaan door leerlingen en onderwijzend personeel van scholen in de omgeving, die op die manier hun steentje bijdragen. Tijdens contactavonden bestaat de gelegenheid om kennis te maken met andere gastouders en ervaringen uit te wisselen.

De kinderen worden vergezeld door begeleiders en tolken die Duits en/of Engels spreken. Medewerkers van de werkgroep IJssel-Vecht staan tijdens die periode voortdurend klaar om bij eventuele problemen de helpende hand te bieden. Voor meer informatie over gastgezinnen bel José Hogeman uit Heino: 0572-394258. Of kijk op staging2.paxkinderhulpijsselvecht.nl.

Naast de werkgroep IJssel-Vecht is ook de werkgroep IJsselland-Berlijn nog op zoek naar gastgezinnen. Deze werkgroep biedt kinderen van zes tot en met dertien jaar uit Berlijn een vakantie aan in de regio. De periode is 18 juli tot 8 augustus 2009. De gastouders mogen hun voorkeur uitspreken voor een jongen of een meisje en de leeftijd. Bij de kinderen uit Berlijn bestaat de mogelijkheid om hetzelfde kind meerdere jaren achter elkaar in hetzelfde gastgezin uit te nodigen. Kinderen uit kindertehuizen hebben zelfs de mogelijkheid om ook met Kerstmis en Pasen te komen.

Na een screening worden gastouders tijdens een speciale gastouderavond voorafgaande aan de vakantie geïnformeerd over de gang van zaken. Na de vakantie vindt een evaluatie plaats. Vanzelfsprekend worden de gastgezinnen ook hier voortdurend begeleid door medewerkers van de werkgroep. Voor meer informatie bel Roel Apperlo (038-4220378) of Janneke van Boven (0525-621814). Voor algemene informatie kijk je op staging2.paxkinderhulp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.