oude ansichten van heino te koop bij c1000

Heino in oude ansichten. Bij de C1000 in Heino kun je er voor sparen. Maar je kunt het ook gewoon kopen. Je komt dan in het bezit van een alleraardigst boekje met oude ansichten over Heino. Jan Dijkhuis is de samensteller van het boekje. Hij geeft in zestig kaarten Heino in de jaren 1900 tot 1970 weer. De ansichten zijn van Dijkhuis zelf, maar hij mocht ook de collectie van de heer Neplenbroek gebruiken.

Onze Man heeft zich al een boekje aangeschaft en trof er onder andere een openlucht zwembad van kinderkamp Schaarshoek aan. Is nu een overdekt bad, staat er bij geschreven. Maar dat zwembad, is dat niet naast het Jacobsgat gelegen? Zwommen ze vroeger dan liever in het zwembad dan in het natuurbad? Of was het Jacobsgat (was dat niet Japiksgat?) in die tijd niet zo direct verbonden met het kinderkamp (nu Summercamp)?

Onze Man: “Wat opvalt is dat de Dorpsstraat van Heino helemaal niet veel veranderd is. Als je in Heeten of Raalte kijkt, zijn daar de centra helemaal vernieuwd. Maar in Heino zie je nu nog steeds de mooie oude huizen langs de weg staan. Eigenlijk zijn alleen de auto’s veranderd. Die van vroeger waren veel mooier.”

Meest verrassend is de foto van het Overijssels Kanaal bij de Ganzepan. Dit jaar bestaat het Overijssels Kanaal tussen Lemelerveld en Deventer 150 jaar. Maar Heino heeft ook een stuk Overijssels Kanaal. Dat daar vroeger ook boten in voeren, bewijst de ansichtbundel. Voor wie het boekje aanschaft is er in ieder geval genoeg stof tot napraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.