organisatie van raalte mettingen naar crt

CRT Raalte heeft woensdagavond officieel de organisatie van de sponsorfietstocht Raalte-Mettingen overgenomen van Stichting Raalte Actief (SRA). Dat gebeurde in het clubgebouw van CRT Raalte. Johan Kiekebosch, voorzitter van CRT Raalte, zette samen met Gert van Leeuwen van SRA een handtekening onder een nieuwe verklaring. André Heethaar overhandigde namens SRA een uitgebreid draaiboek voor de organisatie aan CRT Raalte.

De eerstvolgende sponsorfietstocht Raalte-Mettingen wordt verreden op zaterdag 12 september 2009. Bij CRT is een kleine commissie in het leven geroepen die zich over de organisatie zal gaan buigen. Deze commissie bestaat uit Stijn van den Broek, Jos Heethaar, Judith Hulsman en Theo Hamelink. De opbrengst gaat wederom naar een nader te bepalen goed doel. De SRA zal de organisatie van de volgende sponsorfietstocht met raad en daad ondersteunen.

Stichting SRA heeft de sponsorfietstocht vijf keer georganiseerd. Dat leverde forse sponsorbedragen op voor goede doelen als SAVAS, het Rode Kruis Raalte en voor de Stichting KansPlus. Het bestuur van SRA wil zich de komende jaren gaan richten op het organiseren van nieuwe activiteiten, die natuurlijk ook weer veel geld moeten gaan opbrengen voor nieuwe goede doelen. Over wat die nieuwe activiteiten zijn, wilde Gert van Leeuwen die avond nog geen uitspraken doen. “Maar we hebben er wel veel tijd voor nodig. En daarom moesten we een goede opvolger vinden. Want een ding stond vast: De tweejaarlijkse sponsorfietstocht mocht niet verloren gaan.” Daarop werd dus aangeklopt bij CRT Raalte, alwaar men een gewillig oor vond.

Saillant detail: In 1999 werd CRT Raalte al gevraagd om de sponsorfietstocht over te nemen van Stichting Evenementen Raalte. Een kleine commissie van de club nam de organisatie op zich, maar de samenwerking met het hoofdbestuur van CRT Raalte verliep stroef. Daarop besloot de commissie onafhankelijk verder te gaan als Stichting Raalte Actief. Het leidde tot enige frictie tussen de beide partijen. Maar zoals André Heethaar woensdagavond stelde: “Tijd heelt alle wonden. En daarom leek het mij wel leuk jullie het oude en het geheel vernieuwde draaiboek weer terug te geven, zodat het terug is op de plek waar het hoort.” De cirkel is dus weer rond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.