oortwijn na verbouwing klaar voor toekomst

Erwin en Ineke Beumer hoefden niet heel erg lang na te denken toen zij bijna vier jaar geleden de kans kregen om Oortwijn Heino over te nemen, want allebei zagen ze veel potentie in het pand aan de Canadastraat. Wel was het besef aanwezig dat er veel werk moest worden verricht om de horecagelegenheid de uitstraling te geven die ze voor ogen hadden. Aan het einde van 2008 lijkt met de ingrijpende verbouwing van de Torenzaal en de serre (voorlopig) de laatste stap te zijn gezet. Het resultaat is te zien tijdens het Open Huis op vrijdagavond 14 november van 19.00 tot 22.00 uur.

Wat het echtpaar bij hun komst naar Heino vooral aansprak was de veelzijdigheid van de zaak. Dat opende een zee van mogelijkheden, maar eerst was het noodzakelijk om een golf van vernieuwing door het pand te laten stromen. Aangezien de financiële mogelijkheden natuurlijk niet onbeperkt waren, was het belangrijk om een soort stappenplan in het leven te roepen. “We zijn begonnen met de aanpak van het café. Dat paste niet in onze plannen en we vonden het restaurantgedeelte te klein. Daarom hebben we besloten om die ruimte te benutten voor een sfeervolle brasserie. Een knusse eetgelegenheid gericht op kleine gezelschappen.”

Het concept met de brasserie, die de naam ‘de Huiskamer’ heeft meegekregen, bleek een schot in de roos. Gasten zijn tevreden over zowel de aankleding van de brasserie als het geboden culinaire niveau, maar bij de Beumers bleef het knagen. “Voor ons gevoel was het nog niet af, want de serre was hetzelfde en dat zien we toch als een verlengstuk van de brasserie. Waar ‘de Huiskamer’ is bedoeld voor kleine gezelschappen, willen we in de serre juist de grotere groepen ontvangen.”

Nadat ook de Ridderzaal een facelift onderging en de bowlingbanen een opknapbeurt kregen, was dus het moment aangebroken om de serre aan te pakken. Maar, dat kon eigenlijk alleen in combinatie met ‘de Torenzaal’ omdat de twee (letterlijk) onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. In de afgelopen weken is door diverse bedrijven en vrijwilligers veel werk verzet om een totaal andere look and feel te creëren. Het resultaat mag er wezen. Wie de oude situatie nog voor ogen heeft, zal dezelfde ruimte nauwelijks herkennen.

De horeca-ondernemers verwachten met de metamorfose van ‘de Torenzaal’ en serre een breder publiek te kunnen aanspreken. Zelf zullen ze daar volgend jaar ook op inspelen door allerlei thema-avonden te organiseren. “Dan moet je bijvoorbeeld denken aan live-cooking. Er is nog wel een markt voor buffetten, maar de mensen willen tegenwoordig een hele avond vermaak, eventueel in combinatie met een stuk entertainment. Met onze nieuwe entourage kunnen we daar beter op inspelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.