onderwijsboek dankzij elders en multilight

Zes basisscholen in Salland hebben deze week het boek ‘Naar school op jouw manier’ aangeboden gekregen. Orthopedagoge Mia Nijland uit Raalte schreef het boek dat handelt over verantwoord onderwijs aan kinderen met ernstig meervoudige beperkingen. De scholen kregen het boek aangeboden vanwege een match op de Raalter Beursvloer.

De Raalter Beursvloer was een vraag- en aanbodmiddag tussen maatschappelijke instellingen en ondernemers in Raalte. Eens per jaar wil men dat organiseren. Salland Centraal probeert dat door te trekken. Iedere week aandacht voor de Beursvloer op de site. Eens in de maand in de weekkrant. Waarbij we iedereen uitnodigen mee te doen. Maatschappelijke instellingen kunnen hun vraag stellen. Ondernemers mogen een aanbod doen. We krijgen graag verslag van uitgevoerde matches.

Op de De Bolster, De Korenbloem, De Horizon, De Linderte, De Vogelaar (allemaal Raalte) en De Dolfijn (Heino) staat het boek ‘Naar school op jouw manier’ sinds dinsdag in de boekenkast (of ligt het wellicht open geslagen op de docentenleestafel). En dat is te danken aan de firma’s Joop Elders uit Raalte en Multilight uit Heino. Deze bedrijven maakten op de Beursvloer Raalte, een match met stichting Ekoline. Zij kochten elk 25 boeken van de stichting en stelden deze vervolgens beschikbaar aan (ieder) drie scholen naar eigen keuze. Het is de bedoeling dat elke klas en de directie een boek krijgt.

Mia Nijland beantwoordt in ‘Naar school op jouw manier’ vragen over ontwikkelingsstimulering en biedt handreikingen voor aanpassingen van het onderwijs in verband met de specifieke zorg en aandacht die de doelgroep nodig heeft.

Nijland: “Met het oog op een wetswijziging in 2011, zullen ook reguliere basisscholen zich verder moeten voorbereiden op de komst van (enkele) zorgleerlingen in hun school. Het boek gaat over de kansen en belemmeringen in het onderwijs voor deze kinderen en helpt om als team een visie te vormen en een strategie uit te zetten voor de toekomst. Het gaat niet over politieke of financiële kwesties, maar betreft de inhoud van het werk. Hoe dit vervolgens georganiseerd kan worden is meer een zaak voor overheid en directies, samen met het speciaal onderwijs en regionale zorgaanbieders.”

“Dat ook het bedrijfsleven zich inzet, toont aan dat deze maatschappelijke ontwikkelingen niet alleen verantwoordelijkheid vraagt van de politiek en de onderwijs-zorgbranche. Het vraagt om een breder draagvlak in de maatschappij, waarbij elke stap er één is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.