nieuw verkeersbord liever lantaarnpaal

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden daar de komende tijd maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man ging op pad en had in korte tijd een rubriekje voor elkaar. De komende periode iedere zaterdag meer.

Vandaag rijden we via de Raarhoeksweg Raalte in. En wat zien we daar? Een bord dat nieuw is. Een rolstoeler die de berm inrijdt en een wandelaar die daar niks van wil weten. Die steekt de weg over. Het is inderdaad een gevaarlijk stukje weg daar. Het is namelijk een wandelroute in Raalte Noord waarbij je net even buiten de bebouwde kom belandt. Er staan geen lantaarnpalen dus is het er dezer dagen stikkedonker op de tijd dat mensen hun hond uitlaten.

De Lathmer is aan het wandelpad gelegen dat uitkomt op de Raarhoeksweg. Vermoedelijk dat daarom een rolstoeler op het bord staat. Meestal maken deze bewoners overdag hun blokje om, dan is het nog licht. Maar ook dan is het gevaarlijk. Want de Raarhoeksweg is meteen één van de uitvalswegen van Raalte Noord. Om al die malle bochten, drempels en afsluitingen te voorkomen, kun je via deze route achterlangs toch makkelijk de wijk uitkomen.

Het is een zestig kilometerweg, dat wel. De voorrangsregel is daarom veranderd ter plekke. Maar dat is door de plaatsers van de borden vakkundig verstopt. Dat staat namelijk op het gele bord op de achtergrond. Wat ons betreft is hier al één verkeersbord dat weg mag. Maar liever nog: Haal ze beiden weg en plaats een lantaarnpaal.

De VVD riep in 2007 trouwens al eens op al die verkeersborden gewoon weg te doen. Lierderholthuis mocht wel proeftuin worden. Hoe ver staat het eigenlijk met die plannen. We nodigen de VVD uit daar antwoord op te geven. En weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur ons liever nog een foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.