nationale titels voor zusjes van der goeten

Lisette en Martine van der Goeten uit Wijhe zijn hun sportseizoen afgelopen zaterdag zeer goed begonnen met drie titels tijdens het Nederlands Kampioenschap Airtumbling springen in Oostburg. De zusjes gingen met liefst vijf maal eremetaal naar huis. Twee medailles waren exact gelijk, want met een nieuw record voor totale moeilijkheid en uitvoering zonder grote fouten behaalden de zusjes een eerste plaats met een mixteam van hun club Cleton Sports.

Bij de wedstrijden individueel springen stonden de zusjes Van der Goeten op het NK tegenover elkaar. Voor Martine (15), die voor het eerst bij de senioren moest springen, was het spannend omdat zij regerend kampioen was bij de junioren. Haar drie jaar oudere zus was dat bij de senioren. Twee regerend kampioenen uit hetzelfde gezin tegenover elkaar in één nieuw kampioenschap. De jongste (Martine) werd de nieuwe kampioen. Lisette kwam door een verkoudheid tekort, maar werd toch zeer knap derde.

De dames stonden bij het record springen – wie maakt er zoveel mogelijk tempo-salto’s achter elkaar – nog een keer tegenover elkaar. Gehinderd door de verkoudheid moest Lisette de strijd staken, waardoor zij de titel op dit onderdeel niet kon prolongeren. Na een spannende finale mocht Martine ook deze titel van haar oudere zus overnemen. Bij het laatste onderdeel – zoveel mogelijk salto’s voorover achter elkaar – was Lisette wel de betere van de twee Van der Goetens. Met een nieuw persoonlijk record miste ze echter net het podium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.