maaike jansen is weer back in business

Precies een jaar na haar overwinning van So You Wannabe a Popstar is Maaike Jansen volledig terug met een zelfgeschreven, sfeervolle single. De jonge Raalter zangeres schreef de single ‘Hold me Forever’ samen met topbassist Michel van Schie. De single is een volwassen, sfeervolle ballad met jazzy invloeden. “Al mijn ziel en zaligheid zit in deze single”, aldus Maaike zelf.

“Na mijn vertrek bij SBS wilde ik eerst helemaal op eigen benen leren staan”, vervolgt de Raaltese. “Ik wilde zelf ervaren wat er bij komt kijken om een eigen single uit te brengen en je eigen zaken te moeten regelen. Samen met een klein team zijn we keihard aan de slag gegaan om geheel in eigen beheer deze mooie single uit te brengen. En dat is gelukt! Het is een mooie plaat geworden waar ikzelf helemaal in geloof en die precies weergeeft wie ik ben en waar ik voor sta.”

Hold me Forever is een nummer met een persoonlijke lading en een mooi, volwassen geluid. “Het afgelopen jaar is er veel gebeurd”, vertelt de 18-jarige zangeres. “Ik heb me als ondernemer ingeschreven bij de KvK, heb een eigen label opgericht, heb mijn rijbewijs gehaald en een eigen website en huisstijl ontwikkeld. Ik heb enorm veel geleerd. Daarnaast heb ik het hele land afgereisd en heb heel veel opgetreden op diverse podia. Ik ben een stuk zelfstandiger en wijzer geworden en denk dat dit in deze plaat goed tot uitdrukking komt.”

Maaikes nieuwe single werd samen met Michel van Schie geschreven en geproduceerd. Van Schie geniet grote faam als (sessie)muzikant voor vele grote namen, waaronder Anouk, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis en Roel van Velzen. Naast Van Schie spelen op de single drummer Martijn Vink (Trijntje Oosterhuis) en gitarist Martijn van Agt (Ilse de Lange) mee. “Het is echt een genot om met zulke topmuzikanten te mogen werken” aldus Maaike.

De single zal op zondag 23 november in Alkmaar, na afloop van de voetbalkraker tussen AZ en Ajax worden uitgereikt aan Louis van Gaal. Deze bekende tijdens een benefietmiddag van Spieren voor Spieren in Harderwijk, waar Maaike optrad, een groot fan van de jonge zangeres te zijn. Als dank voor de vele sms’jes die Van Gaal voor Maaike heeft verstuurd, stelde Maaike voor om aan hem de eerste single uit te reiken, hetgeen Van Gaal als grote eer opvatte. De single is vanaf maandag op haar site te downloaden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.