linderveldplas kritisch besproken op radio 1

Nederland zit met een groot slibprobleem. Maar wees gerust, want grond verwerkende bedrijven, waterschappen en overheden hebben daar iets op bedacht: Diepe zandwinplassen ondieper maken met licht verontreinigde grond. Verondiepingen zijn dat. “Het is zelfs goed voor het leven in die waterplassen”, zo zeggen diverse betrokken partijen. Maar klopt dat verhaal? Is verontreinigd slib goed voor de natuur? En wie ziet er op toe als het onverhoopt toch fout gaat?

Op verschillende plaatsen in Nederland leiden de verondiepingen tot hevige protesten. Zoals nu steeds meer het geval is betreft de Linderveldplas in Lettele. Inwoners van Lettele keren zich niet alleen tegen de verondieping, ook zijn zij bang voor de veiligheid voor hun kinderen. Grote en zware transporten zullen namelijk dagelijks voor verkeershinder zorgen. Ook bewoners van Heeten zijn fel tegen de transporten, want die dreigen juist bij hun door de onlangs gerenoveerde dorpskeren te gaan.

De buurtbewoners van de Linderveldplas hebben deze week in ieder geval uitstel van de stort voor elkaar gekregen. Deventer is gezwicht voor hun protesten, die inwoners voerden op basis van milieuoverwegingen. Provincie, waterschap en gemeente vallen ondertussen over mekaar heen omdat men niet precies weet wie verantwoordelijk is. De hele kwestie wordt zaterdag tussen 13.15 en 14.00 uur belicht in het radioprogramma Argos op Radio 1. Onder voorbehoud reageert ook CDA-kamerlid Eddy Bilder op de hele kwestie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.