leuk extraatje van vijftig euro voor minima

Minima kunnen met ingang van woensdag terecht op een nieuwe website waar zij kunnen berekenen of ze in aanmerking komen voor een toeslag van vijftig euro aan het einde van het jaar. Het gaat om geld dat staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beschikbaar heeft gesteld aan gemeenten om mensen met een minimum inkomen een extraatje te geven.

Gemeenten krijgen vele posters, flyers en kant-en-klaar teksten aangereikt om mensen te informeren over de vijftig euro en hoe ze die eventueel krijgen. Aboutaleb wil daarmee bevorderen dat zoveel mogelijk mensen die daar recht op hebben ook de vijftig euro extra daadwerkelijk ontvangen. Niet alle minima die voor de vijftig euro in aanmerking komen zijn namelijk bij gemeenten bekend.

Alle gemeenten mogen het verstrekken van de vijftig euro extra aan laten sluiten bij hun lokale beleid. Zij kunnen de precieze voorwaarden en de manier waarop het geld wordt verstrekt zelf invoeren op de website. Zo kunnen mensen exact zien hoe hun gemeente te werk gaat bij de vijftig euro van Aboutaleb.

De ontwikkeling van de website is een initiatief van Stimulansz, een organisatie voor kennis en advies over werk, inkomen, welzijn en gezondheid, en gecreëerd in samenwerking met Nibud en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wil je zelf ook berekenen of je in aanmerking komt voor vijftig euro extra, kijk dan op staging2.50eurovoorminima.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.