lerares in lemelerveld kampioen in zweden

Judith van Drooge heeft zeer goed gescoord op de Europese kampioenschappen Tai Chi Chuan, die afgelopen weekend in Zweden werden gehouden. De Zwolse kwam thuis met drie gouden, één zilveren en één bronzen plak. Op het EK waren zestien landen vertegenwoordigd, waaronder Rusland met een groot aantal deelnemers die zeer bedreven waren. In totaal deden liefst 230 mensen mee aan het kampioenschap.

Tai Chi is een bewegingsactiviteit die traditioneel deel uitmaakt van het Chinese Wushu. Oorspronkelijk zijn de bewegingen van Tai Chi gevechtshandelingen, gebaseerd op de oosterse leer van yin en yang (zie de medailles), van drukpunten en meridianen. Bij Tai Chi als zelfverdedigingskunst ligt de nadruk met name op het verstoren van de balans van de tegenstander, door in de beweging van de tegenstander mee te gaan en deze te neutraliseren. Daarbij is het behouden van het eigen evenwicht uiteraard van groot belang. Op het moment dat de tegenstander uit balans is gebracht, kan eventueel een tegenaanval worden ingezet.

In Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld worden ook Tai Chi lessen gegeven. De Zwolse Judith van Drooge verzorgt die lessen. Afgelopen weekend was zij één van de drie Nederlanders die meededen aan de Europese kampioenschappen in Zweden. Zaterdag 22 november vinden de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen plaats in Amsterdam. Daar zal Judith van Drooge uiteraard ook weer aan deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.