Home / archiefcentraal / lekkere pruuverieje in landbouwmuseum

lekkere pruuverieje in landbouwmuseum

Sallands Landbouw Museum de Laarman in Luttenberg heeft zondag voor alweer de vijfde keer een pruuverieje georganiseerd. Met een opkomst van rond de 700 mensen wederom een succes. Net als andere jaren was er voor bezoekers weer de mogelijkheid om allerlei streekgerechten zoals kruudmoes, karnemelkse pap, hete bliksem en balkenbrij te proeven.

Daarvoor waren buiten het museum een aantal tenten opgezet waar mensen op hun gemak langs de verschillende kraampjes konden lopen en informatie over de gerechten konden verzamelen onder het genot van een hapje en een drankje.

Het was voor de meeste mensen dé kans om hernieuwd kennis te maken met het landbouwmuseum, want deze heeft een niet geringe face-lift achter de rug. De recentelijk afgeronde verbouwing heeft van het museum een nog mooier pareltje in Luttenberg gemaakt.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.