Home / archiefcentraal / kleinschalig heidebeheer aan lemelerberg

kleinschalig heidebeheer aan lemelerberg

Landschap Overijssel voert op vijf van haar natuurgebieden kleinschalig werk en heidebeheer uit. Op de Lemelerberg worden twee heidevelden met elkaar verbonden door het verwijderen van een strook bosopslag. Tussenliggende greppels, die voor verdroging van de heide zorgen, worden gedempt.

Daarnaast wordt een aantal kleine plagplaatsen gemaakt om het kiemen van dopheide – een heidesoort die afhankelijk is van vocht – te stimuleren. De aanwezigheid van de dopheide is weer zeer belangrijk voor het heideblauwtje. Deze vlinder leeft van de nectar en de rupsen leven van de bloemen en jonge scheuten van de dopheide. Het project moet eind 2008 afgerond zijn.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.