kinderen korenbloem zijn nu streetwise

Op donderdag 30 en vrijdag 31 oktober klonken er piepende remmen in een afgezette Van der Wijckstraat. Een lesauto scheurde telkens achteruit en vooruit. Kinderen uit de groepen 5 en 6 van katholieke basisschool De Korenbloem leerden die dagen alles over snelheid, gewicht, remweg, reactiesnelheid en autogordels. ‘Hallo auto’ heet dit project en is een onderdeel van ‘Streetwise’, een ANWB-programma voor verkeersonderwijs.

‘Streetwise’ omvat ook andere activiteiten zoals een fietsparcours voor groep 7 en 8, het oversteken oefenen voor groep 1 en 2, en blik en klik over autogordels voor groep 3 en 4. De leerkrachten namen bij de kinderen ook een indicatieve ogentest af, waarna leerlingen eventueel werden doorverwezen naar opticien of arts. ‘Streetwise’ werd aangeboden door de gemeente Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.