kerstkaarten van unicef voor schoon water

Elk jaar sterven ruim anderhalf miljoen kinderen voor hun vijfde levensjaar als gevolg van uitdroging door diarree. Unicef wil deze kindersterfte een halt toeroepen. Door mensen toegang te geven tot schoon water, sanitaire voorzieningen en hen de basisregels van hygiëne te leren. Want dat er iedere twintig seconden een kind sterft aan de gevolgen van vuil drinkwater is natuurlijk belachelijk, maar helaas wel waar.

Ieder kind heeft recht op veilig water en het recht op een gezonde ontwikkeling. Daarom voert Unicef de komende maanden actie met de slogan ‘Schoon water voor elk kind!’. Via televisie, radio, kranten en internet wil Unicef de wereld bewust maken van het wereldwijde probleem. Bij plaatselijke horeca en sportkantines gebruiken ze de komende maand Unicef-drinkrietjes. Hiermee vraagt Unicef onze aandacht voor schoon drinkwater.

Stel je eens voor dat je uit het kanaal moet drinken! Is dat raar? Dagelijks drinken miljoenen kinderen uit plassen en poelen omdat ze simpelweg niet anders kunnen. Dat is niet raar, dat is onacceptabel! Koop deze winter jouw kerstkaarten eens bij Unicef dan helpt u mee aan schoon water voor elk kind. De verkoop van de Unicef-kaarten begint op maandag 24 november in de bibliotheek in Lemele. Natuurlijk kun je ook altijd bellen en laten bezorgen. Neem hiervoor contact op met Klazien Broeks op telefoonnummer 0572-373270.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.