jeugd van stoppelburcht zoekt nieuwe prins

De jeugd van carnavalsvereniging de Stöppelkaters gaat zondag 9 november in zaal Zwakenberg op zoek naar een nieuwe Prins der Krielen. Er zijn drie kandidaten die graag de opvolger van jeugdprins Lars de Eerste willen worden. Dat gebeurt met allerlei spelletjes rond het thema ‘Tropical Party’. De drie Raalter vrienden Luc Nijhuis, Guido van den Belt en Cas Jorink zullen vanaf twee uur ’s middags de strijd met elkaar aangaan.

Verliezers kent deze start van het Raalter jeugdcarnaval natuurlijk niet. De twee kandidaten die niet tot prins worden verkozen zijn dit carnavalsseizoen adjudant. De spelletjes die de drie kandidaten zullen spelen staan in het teken van een tropisch feestje. Welke er precies gespeeld gaan worden blijft geheim. Zeker is al wel dat de kandidaten getest worden op creativiteit, samenwerking en presentatie. Uiteraard is de quiz onderdeel van het programma, evenals de afsluitende playbackact.

Tussen de spelletjes door zijn er optredens van de dansmariekes van de Krielen, de Firecats en de Hofdames. In de pauze wordt gezorgd voor iets tropische lekkers, is er bij goed weer buiten een springkussen en zorgt huis-dj Jurgen voor vrolijke zomerhits. Aan het eind van de middag wordt bekend wie de nieuwe Prins der Krielen wordt voor het komende carnavalsjaar. De middag begint om 14.00 uur en alle bezoekers wordt gevraagd om in een zo zomers mogelijke outfit te komen.

De jury wordt zondagmiddag zoals altijd voorgezeten door de kersverse nieuwe Prins der Stöppelkaters. Die is zelf amper twintig uur eerder op zaterdagavond 8 november, ook voor de allereerste keer in de nieuwe residentie zaal Zwakenberg, gepresenteerd tijdens het roemruchte Katerspektakel oftewel het Elfde van de Elfde-bal. Een groot aantal Raalter artiesten zal die zaterdagavond bovendien strijden om de titel van ‘Stöppelkraker van het Jaar’, ofwel het beste carnavalslied van de Stöppelburcht komend carnavalsjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.