jeugd raalte noord wil ontmoetingsplek terug

De jeugd van Raalte Noord wil haar ontmoetingsplek terug. Dat blijkt uit een enquête die welzijnswerkers zaterdag hebben gehouden onder de deelnemers aan leuke voetbalpotjes in de pannakooi, die bij het winkelcentrum was neergezet. Een verhard voetbalveld en een ontmoetingsplek, dat is nodig om de verveling tegen te gaan.

De jongeren uit Raalte Noord scholen het liefst samen tussen het Overijssels Kanaal en basisschool De Rietkraag. Je voelt het er broeien. De bromfietsen rijden te hard aan en af. Er klinkt net te stevige muziek uit de meegebrachte speakers. En politie te fiets doet de koplamp uit als ze de groep naderen…

Tijdens de panna-dag was het jongerenwerk van Landstede Welzijn neergestreken in Raalte Noord. In de kooi heb je vooral veel techniek nodig, wil je het voetbalspelletje winnen. Maar eigenlijk was het daar de welzijnswerkers niet om begonnen. Ze zochten een middel met de jongeren in gesprek te komen. Uit de enquête bleek dat jongeren ’s avonds veel op straat zijn en dat ze zich daar vervelen. Dat zou volgens de jongeren een stuk beter gaan met een verharde voetbalplek en een ontmoetingsplek.

Nu had de jeugd vroeger een ontmoetingsplek in Raalte Noord. Maar die is gemold. In stevige taal werd destijds door de gemeente meegedeeld dat die jongeren het toen zelf maar moesten uitzoeken. Die hangplek, die kregen ze niet terug. Misschien dat de Raalter politiek er de komende tijd toch anders over gaat denken. Want het jongerenwerk gaat samen met de jongeren in Raalte Noord zoeken naar mogelijkheden voor hun ideeën. Jongeren die zelf ideeën hebben kunnen altijd contact opnemen met één van de jongerenwerkers van jongerencentrum Traxx: 0572-363191 of via jhamberg@landstede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.