jan smeekens zelfs bij beste vijf op zaterdag

Jan Smeekens is zaterdag bij wereldbekerwedstrijden in Thialf als vijfde geëindigd op de 500 meter. De Sallandse sprinter klokte een tijd van 35,30 seconden en was daarmee maar 0,48 seconde minder snel dan de Japanse winnaar Joji Kato. De Aziaat slaagde er in Thialf als enige in onder de 35 seconden te blijven. Bij Kato is het dit seizoen alles of niets. In vier races kwam hij twee keer ten val en boekte hij twee zeges.

Mark Tuitert vond zijn naam terug op de vijftiende plaats (35,63), terwijl Beorn Nijenhuis en Stefan Groothuis de afstand in exact dezelfde tijd afwerkten: 35,85. Ze eindigden daarmee beiden op de zestiende positie. Eerder op de zaterdag won Simon Kuipers de B-groep in een tijd van 35,46 seconden. Kuipers wist vrijdag ook al de B-groep te winnen. Raaltenaar Jan Smeekens bleek dit weekend echter eens te meer de snelste Nederlander op de 500 meter. En met zijn 35,30 schaatste hij zich zaterdag zelfs bij de besten van de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.