in aanloop naar amsterdam dakar challenge

Alice Spijker en Sander Boertjes doen mee aan de ongewone rally Amsterdam-Dakar Challenge. De deelnemers van die rally rijden met oude brikkies naar de eindbestemming Dakar. Een klassement is er niet, het gaat om het volbrengen van de rit. Het stel uit Heino zal, als alles naar wens verloopt, op 14 februari vertrekken met hun Volkswagen LT 40 uit 1985. Alice en Sander zullen in de aanloop naar de rally en tijdens de rit verslag van hun belevenissen doen op Salland Centraal. Hier hun eerste bijdrage.

“De belangstelling naar aanleiding van het artikel in en op Salland Centraal is overweldigend! Je staat er meestal niet bij stil hoeveel mensen je kent en hoeveel mensen jou kennen. Maar wie we ook spreken: Vrijwel iedereen is ontzettend enthousiast. Toen we zelf de knoop doorhakten om dit avontuur aan te gaan, dacht ik dat veel mensen ons voor gek zouden verklaren. Nu zijn er ook veel mensen die ons op een zekere manier voor gek verklaren, maar grappig genoeg houden ze toch een grote grijns op hun gezicht. Blijkbaar is het niet heel erg moeilijk je te verplaatsten in een paar huismussen die even voor een paar weekjes de vleugels écht willen spreiden…”

“Tijdens het eerste proefritje moest er nog een touw aan te pas komen om de deur van het busje vast te knopen, maar dat is inmiddels verholpen. Sander is druk bezig om de bus klaar te maken voor de keuring. Na een weekje of twee in de avonduren aan de bus gewerkt te hebben kunnen we met recht zeggen dat het lijstje van mankementen al aardig slinkt. Het belangrijkste wat er nu voor de keuring nog moet gebeuren is het vervangen van de remleidingen.”

“De meeste dingen kan Sander zelf, maar hij krijgt gelukkig veel hulp van Don Willemsen van DW Motoronderdelen. Doordat Sander veel dingen zelf doet, sparen we niet alleen een hoop kosten uit, maar leert hij de bus ook ontzettend goed kennen. Mocht ons na deze opknapbeurt toch nog iets overkomen in een zanderig oord waar we de taal niet spreken, dan kunnen we het probleem vast ofwel zelf oplossen, ofwel aan de locale monteur met handen en voeten uitleggen waar het mankement zit.”

“In de aankomende weken gaan we verdere afspraken maken met onze sponsors. Er is in ieder geval veel belangstelling voor ons avontuur, dus het vinden van sponsors gaat eigenlijk heel goed!” Voor iedereen die op enige wijze interesse heeft: Bel met 06-10506638 of kijk op staging2.amsterdamdakar.nl naar Team 1321 Boertjes en Spijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.