ik zei toch al voorrang voor de fietsers

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden om daar voorlopig iedere zaterdag maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Zo kwam Onze Man in Heino op de rotonde naar het industrieterrein weer een opmerkelijk bord tegen.

Woon je in een land waar je op een rotonde voorrang hebt (ook al komt het altijd van links, het is zo immers veel handiger voor de afwikkeling van het verkeer), plaats je er ook nog een bord bij dat je een voorrangsweg nadert, kalk je wat witte haaientanden op de weg… Nou, dan weet je wel wie er voorrang heeft. Toch?

Maar nee, voor de onoplettende chauffeur hebben we er voor de zekerheid ook nog maar een bord onder gehangen dat die hele kermis van verkeersborden en andere signalen natuurlijk ook voor fietsers geldt. Dat komt vermoedelijk uit de tijd dat je op deze Heinose rotonde, anders dan op alle anderen in Nederland, géén voorrang had als je er een maal op zit. Maar dan hebben we het over lang vervlogen tijden. Want die rotonde is op zijn minst twee jaar geleden aangepast.

Weghalen dat bord dus. Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur ons liever nog een foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.