houd toch een keer op met die wachtmelder

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden om daar voorlopig iedere zaterdag maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Dit keer stond Onze Man in de regen bij deze ‘wacht’…

Het is niet helemaal een verkeersbord, maar een verkeerslicht is natuurlijk wel een overduidelijk signaal in het verkeer. Heel erg overduidelijk ook weer niet trouwens, want dat groen rijden is, oranje remmen en rood stoppen, dat is lang alle chauffeurs niet geleerd tijdens rijles. Neem de verkeerslichten op de N35 en de N348, daar schieten toch heel vaak nog mensen de weg op terwijl Onze Man al lang en breed aan het optrekken is omdat hij groen heeft.

Voor fietsers is de verleiding ook vaak heel groot de weg over te steken als er toch geen verkeer aan komt terwijl de lampen wel op rood staan. Daarom hebben heel erg slimme mensen een wachttijdenmelder bedacht. Kun je zien hoe lang het nog duurt voordat je over mag steken. Goed idee? Nee, onzin! Het is van het soort betuttelen waar ze in de jaren vijftig misschien nog wat op uit deden. Maar ja, toen stopte men ook nog gewoon voor rood. Hadden ze toen al wel verkeerslichten?

Als je voor zo’n wachtmelder staat bij kruispunt Bos (knooppunt Zwolle-Almelo-Deventer) moet je het maar eens in de gaten houden. Eerst krijgt al het autoverkeer uit alle richtingen groen. Als je denkt dat ze je vergeten zijn en je hebt voor de zekerheid nog maar eens op de button gedrukt dat er eentje staat te wachten, dan pas krijgt de fietser groen.

Die wachttijdmelder is dus onzin. Beter is het de lichten zo af te stellen dat als je als fietser op de knop drukt dat er eentje staat te wachten, dat je dan de eerste bent die groen krijgt. Dán pas is zo’n melder interessant. En het is meteen een beloning voor al die mensen die de fiets nemen in plaats van de auto. Nog één argument: Als het regent wil je als fietser snel verder. In de auto zit je toch al lekker droog.

Weghalen die wachttijdmelder dus. Fietsers gelijk groen geven is veel beter. Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur ons liever nog een foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.