grootse uitvoering st caecilia in hoftheater

De miezerige regen daalde zaterdagavond 1 november neer als een lange rij lichtjes zich richting het Hoftheater begaf. Binnen was het lekker warm en heerste er een prettige sfeer. In de hal stonden vele tafels opgesteld met een groot scala aan prijzen voor de verloting, welke door Raalter ondernemers beschikbaar werden gesteld. Het theater stroomde vol en de mensen lieten zich lekker makkelijk wegzakken in de comfortabele stoelen.

Klokslag acht uur klonken, na een introductie door de speaker, de klanken van Intrada onder leiding van de nieuwe dirigent Maikel Kremer uit Losser en werd het gordijn geopend. Drumfanfare St. Caecilia is gestart met haar uitvoering ‘Music at the Theatre’.

Na het openingsnummer was het woord aan bestuurslid Harry Kreileman, die onder andere op een persoonlijke wijze zeven jubilarissen in het zonnetje zette. Vroni Houter (vijf jaar majorette) en Herman Koerhuis (tien jaar slagwerk) ontvingen de verenigingsspeld. En namens de KNFM ontvingen Lisette de Brouwer, Evelien Herder, Iemke Marsman, Bianca Kogelman en Kimberley Nijveld de zilveren hanger en bijbehorende oorkonde wegens hun tienjarig lidmaatschap.

Het leerlingenorkest zette het programma vervolgens voort met Rocky Top, Andante en een selectie uit het ABBA-repertoire. Vervolgens speelde de drumfanfare het vlotte North and South en het swingende On Broadway. De slagwerkgroep, onder leiding van instructeur Freddy Dijkstra uit Coevorden, bracht daarna het pittige Tha Nog. Onder leiding van instructrice Cindy Kreileman presenteerden de majorettes en de Twirlgroep zich met baton en dans op het nummer The Sky is the Limit 1. De drumfanfare bracht het nummer Sennet en voor de wat oudere luisteraar het bekende Mendocino. Cirque du Soleil werd daarna door de majorettes prachtig neergezet waarna de drumfanfare met A Swinging Start het deel voor de pauze afsloot.

Na de pauze werd het nummer Go West van de Pet Shop Boys treffend neergezet door de drumfanfare, gevolgd door het vlotte Everlasting Love. Met veel verve werd vervolgens door de majorettes op mechanische muziek het nummer London uitgevoerd. De slagwerkers kregen het pittige The Rolling Rock Inspiration en het ritmische Afro Grooves voor hun kiezen. Tijdens Guantanamera werd er door menig bezoeker meegezongen, waarna de dames The Sky is the Limit 2 vol passie wisten neer te zetten. Door de vele wisselingen van groepen en outfits werd de illusie gewekt dat er geen zestien maar wel dertig dames dit nummer uitvoerden, een prachtig stukje regie.

De avond werd door alle leden afgesloten met een medley van Boney M. Na bekendmaking van de hoofdprijzen ging een ieder tevreden huiswaarts en werd in de foyer van het Hoftheater nog lang nageborreld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.