gemeente zit lustrumfeest tivoli in de weg

Een flinke streep door de rekening van Max Middelbosch. De gemeente Raalte weigert haar volledige medewerking te verlenen aan het grote feest dat Middelbosch voor woensdag 3 december heeft gepland ter viering van het vijfjarig bestaan van Taveerne Tivoli bij het Amerikaans Motormuseum in Raalte. Middelbosch krijgt geen evenementenvergunning om een grote tent in de tuin te plaatsen, waardoor het feest op losse schroeven komt te staan.

Het Raalter college heeft geen evenementenvergunning verleend omdat Middelbosch zijn aanvraag te laat indiende. Daardoor is die aanvraag als ‘niet-ontvankelijk’ verklaard, hetgeen betekent dat er inhoudelijk niet naar gekeken wordt. Zou dat wel het geval zijn, dan zou een vergunning op basis van het evenementenbeleid wel kunnen worden verleend, maar het bestemmingsplan zit dan tegen. Daarin is in 2006 bewust opgenomen dat het Middelbosch verboden is om grote feesten op het terrein rond de taveerne en het motormuseum te geven.

De tent voor het feest van komende woensdag was deze week al geplaatst en zou blijven staan tot na de jaarwisseling. Naast het lustrumfeest zouden er ook enkele andere evenementen worden gehouden, zoals een feest met oudjaar. Op last van de gemeente moet de tent uiterlijk dinsdag zijn verwijderd. Middelbosch heeft protest aangetekend. Hij beroept zich op een eerdere mondelinge toezegging van de gemeente dat niks het vijfjarig jubileum in de weg zou staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.