gemeente raalte schaft hondenbelasting af

Raalte gaat de hondenbelasting per 1 januari afschaffen. Gerard te Wierik van Gemeentebelangen heeft dat na zeven jaar strijd voor elkaar gekregen. Volgens Te Wierik gaat het namelijk om een oneigenlijke belasting, waarvan de opbrengst niet ten goede komt aan de hondenbezitter. Ook is er geen enkele relatie met de kosten die honden met zich mee zouden brengen voor een gemeente.

Met de belastingen wordt jaarlijks wel een slordige 60.000 euro binnen gehaald. Als je daar de kosten van innen weer afhaalt blijft er niet al te veel over. Dus heel veel kost het de gemeente niet de belasting af te schaffen. Je hond laten poepen op plekken waar dat niet mag, blijft overigens gewoon strafbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.