Home / archiefcentraal / gb imago oppoetsen luister naar de burger

gb imago oppoetsen luister naar de burger

Gemeentebelangen wil dat de gemeente Raalte nu eens echt werk maakt van de vertaalslag van wat de burger wil. Je moet niet steeds roepen dat je de burger serieus neemt, je moet de burger ook serieus nemen. Dat standpunt verkondigde GB tijdens de algemene beschouwingen die donderdag gehouden werden.

GB: “Het verbeteren van het imago van de gemeente bereik je niet door mensen bij elkaar te halen, ze aan het woord te laten, het daar vervolgens bij te laten en je eigen gang te gaan. We hebben dat gezien bij de ontwikkeling van de visie op het Hofterrein, waar inwoners heel duidelijk aangeven geen hoogbouw (overigens ook niet in de andere kernen) te willen en vervolgens gebeurt dat toch.”

“We hebben het ook gezien in het sportbeleid. Jarenlang zijn bijeenkomsten gehouden, die vervolgens ook jarenlang en nog steeds geen vertaling in concreet uitgevoerd beleid hebben gekregen. Onlangs hebben we het nog meegemaakt bij de woningbouw in Heino. De gemeenteraad maakt, zelfs wettelijke, kaders en het college maakt afspraken met de eerste de beste projectontwikkelaar die zich niet aan deze kaders hoeft te houden.”

“Niet alleen het college zou zich deze kritiek moeten aantrekken, maar ook de raad die de wensen van inwoners, en eerdere gemeentelijke besluitvorming telkenmale adhoc naast zich neerlegt. Je kunt nog zoveel geld stoppen in allerlei mooie folders, websites, bijeenkomsten, boodschappentassen, CD-roms en statements, hoe meer je dat doet en je geen rekening houdt met het bovenstaande, des te ongeloofwaardiger je wordt.”

“Zeg wat je doet en doe wat je zegt! Het zal een aantal jaren duren, maar dan zal langzamerhand het vertrouwen weer terugkomen. Alle andere overbodige zaken om het college-imago op te poetsen en waar de burger niet direct baat bij heeft moeten geheel of gedeeltelijk uit de begroting.”

“Geef 20.000 euro minder uit aan een gemeentedag. Als je van plan bent zo’n dag te houden zorg dan dat dit op sobere wijze gebeurt, tracht dit te combineren met bijvoorbeeld presentaties van bedrijven, die mee gaan sponsoren. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het promoten van eigengemaakte en/of streekeigen producten, drankjes etc. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

“Zet voor 25.000 euro minder extra ondersteuning in voor kwaliteitsverbetering en ondersteuning van de communicatie van het college bij strategische projecten. De meeste grote strategische projecten hebben we al op de rails staan, alle andere zaken moeten we halen uit de budgetten die bij die projecten zelf behoren.”

“Ook kan er 10.000 minder uitgegeven worden aan extra ondersteuning voor kabinetszaken. We zijn van mening dat de nieuwe burgemeester is aangenomen op een bepaald profiel en dat we zonder extra budget voor ondersteuning in bestuurlijke en representatieve taken, toe zouden moeten kunnen. Om de nieuwe burgemeester de kans te geven ook wat zaken iets anders aan te pakken, willen we daartoe een geringe financiële extra bijdrage investeren. Mocht behoefte zijn aan meer ondersteuning dan dient dit te worden gehaald uit bestaande budgetten.”

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.