en weer is er een kunstwerk aan gort

We zouden er een rubriekje van kunnen maken: Kunst langs kanaal vernield. Zaterdag werd Onze Man weer gebeld. Dit keer is het kunstwerk in de vorm van een herdenkingsbeeld voor 150 jaar kanaal naar de mallemoeren geholpen. De laatste kunst die het moest ontgelden vonden we in het Overijssels Kanaal ter hoogte van Raalte Noord. Dit keer gaat het om een kunstwerk bij de Derksbrug.

De werken zijn neergezet op verzoek van Cult 2008, die daarmee het Overijssels Kanaal een cadeau aanbood. Gerard te Wierik van Cult heeft zich in het veleden al heel verontwaardigd getoond over de vernielzucht. Sallandus – de organisatoren van de activiteiten rondom het kanaal – probeert er ook een lichtpuntje in te zien. Kunst moet je beroeren, het moet mensen activeren, stimuleren. Blijkbaar (en dat was eerder op deze site ook al duidelijk) voorziet de betreffende kunst daarin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.