eindelijk flinke campagne voor verkiezingen

Afgelopen weekend is er eindelijk eens flink campagne gevoerd voor de komende Waterschapsverkiezingen. Kandidaten van Water Natuurlijk bezochten zeven plaatsen in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland, waaronder Dalfsen en Raalte. Het CDA voerde zaterdag met Breun Breunissen, Guus Temmink en Henk Holtmaat campagne in Raalte en Heino.

Op 13 of 14 november vallen de stemformulieren voor de Waterschapsverkiezingen bij de inwoners van Overijssel in de bus. Tot en met 25 november kun je dan je stem uitbrengen.

Waterschapsverkiezingen hebben altijd te weinig aandacht getrokken. Dit is niet terecht. Nederland is helemaal afhankelijk van een goed waterbeheer en dus van waterschappen.

Tijdens het bezoek van Water Natuurlijk aan Dalfsen was ook de lokale kandidaat Ad Wever aanwezig. “Als ik gekozen wordt, wil ik ervoor zorgen dat de Vecht zich verder kan ontwikkelen tot een halfnatuurlijke rivier met meer recreatiemogelijkheden. Verder wil ik er aan bijdragen dat dorpen en steden beter zijn voorbereid op de veranderende klimaatomstandigheden, en dat de kwaliteit van water in de stedelijke omgeving verbetert”, aldus Wever.

Het CDA ging zaterdag op pad met haar missie ‘Nu en later, veilig leven met water’. Veiligheid tegen hoog water heeft voor het CDA een grote prioriteit. Het door premier Balkenende aangekondigde Deltaplan moet snel wordt uitwerkt in concrete maatregelen voor het platteland, de dorpen en steden in Overijssel. Dat betekent onder meer dat duurzame en veerkrachtige watersystemen moeten worden ontwikkeld, die klimaatbestendig zijn en voor schoon water zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.