drugs en drank is toch hetzelfde

Commentaar – Een coffeeshop. Moet die er in Salland wel of niet komen? Op de site bracht dat deze weekmaar ook eerder al – enige discussie met zich mee. Wat nou zo moeilijk te begrijpen is, is dat verschillende denken over drank en drugs. Of eigenlijk dat verschillende denken over drugs die je rookt en die je drinkt.

Drugs die je drinkt tolereren we overal. Alcohol, het is in de supermarkt te koop. Kroegen zijn gemeengoed. En er zijn maar weinig feestjes waar niet geschonken wordt. Zelfs in jongerendisco’s als Kabaal vloeit het bier rijkelijk.

Drugs die je rookt, daar moet je als Sallander voor naar de grote stad. Daar heb je een paar coffeeshops die illegaal inkopen (mag niet, maar wordt gedoogd) en legaal weer verkopen.

Zitten we er nou zo ver naast dat je in één keer van alle ellende rond drugs die je rookt afbent als je het gelijk stelt aan drugs die je drinkt? Als het legaal is daalt de prijs, is de criminaliteit weg, heeft de politie ineens zeeën van tijd voor ander werk.

‘Ja maar, dan raakt iedereen aan de drugs’ is het tegenargument dan vaak. Nou, we hebben zo maar het gevoel dat dat precies zal gaan als met drank. Je hebt er die niet gebruiken, je hebt er die matig gebruiken, je hebt er die veel gebruiken en je hebt er die te veel gebruiken. Als daar iets mis mee is, geldt dat voor drugs in dezelfde mate als voor drank.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.