drietal vraagt griffierecht terug van gemeente

In tegenstelling tot wat Salland Centraal woensdag korte tijd heeft bericht, is het nog niet zover dat Hans de Kort, mevrouw G. Maatman en de heer J. Kelder het ten tijde van de bruggensoap door hen gestorte bedrag van 145 euro aan griffierecht al heeft teruggekregen van de gemeente Raalte. Wel is het zo dat het drietal in de persoon van Hans de Kort deze week een schriftelijk verzoek daartoe heeft ingediend bij het Raalter college van burgemeester en wethouders.

Het bedrag moest destijds gestort worden om de bezwaren tegen de bouwvergunning voor de vernieuwing van de Enkbrug en de Daggertsbrug in Raalte te laten behandelen door de afdeling Bestuursrechtspraak van de Rechtbank Zwolle. “De essentie van ons bezwaar richtte zich tegen de onbestreden onvolledigheid en onduidelijkheid van de bouwvergunning en de wezenlijke fouten erin. Vooral echter tegen het feit dat uit de stukken en de daarbij gegeven toelichting was gebleken dat de Enkbrug zou worden uitgevoerd als vaste oeververbinding”, vertelt De Kort.

“Pas ter zitting op 1 juli 2008 hebt u, nadat dienaangaande enorme druk was uitgeoefend door de bestuursrechter de bereidheid getoond de vereiste en ondubbelzinnige duidelijkheid gegeven”, schrijft De Kort in zijn brief aan het college. “U deed dit door het tonen van een dienovereenkomstig gewijzigde tekening met daarop het wezenlijke onderdeel: De val van de Enkbrug, inclusief scharnier, én de schriftelijke bevestiging dat, citaat, ‘de nieuw te maken stalen vallen replica dienen te zijn van de originele vallen’.”

Nadat de gewenste duidelijkheid was geboden, besloten De Kort, Maatman en Kelder het verzoek om voorzieningen in te trekken. “De redelijkheid gebood dat”, zo stellen de drie. “Dit betekende voor ons dat het griffierecht niet door de rechtbank teruggegeven wordt, omdat de wet daarin niet voorziet. Een merkwaardige omissie overigens.” Daarop stuurden zij deze week dus een brief naar de gemeente met het verzoek het griffierecht te restitueren.

“Op gronden van redelijkheid en coulance richten wij ons tot u en vragen u ons het griffierecht van 145 euro te restitueren. Immers, als u de vereiste duidelijkheid reeds bij de bouwvergunning, en niet pas na de behandeling van ons schorsingsverzoek door de bestuursrechter had verschaft, zou ons beroep op de rechtbank overbodig zijn geweest. Indien u mijn verzoek honoreert, verzoek ik u het bedrag rechtstreeks te storten op de rekening van de Stichting Sallandus/Ons Kanaal. Een goede besteding, dachten wij, van ons geld. Dat hebben we er dan graag voor over gehad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.